Valpeanalyse Turné 2014

Vi er vel hjemme etter en flott turné langs Norges sørkyst + en liten bit av Sverige. Det ble fullpakket program og mye kjøring, dvs  1700km.  Eric startet med en tur til Haugaland Brukshund klubb og seminar i «Adferd og Samspill». Her var det 6 deltagere med hund og 5 tilskuere. Flere fikk en ny måte å se på samarbeid med sin hund på.

IMG_0215

 

Første valpekullet er et Stabyhoun kull fra Kennel Anortositt i Egersund. Dette var 8 stk flott valper med gode egenskaper. Takk til Anne og Rolf Hansen for skyss og godt lag.

 

 

Tirsdag har vi kjøredag…..

Onsdag har vi nye utfordringer. Turen går over svenskegrensen. Siden vi er på denne siden av grensen, så måtte vi innom Stømstad å shoppe litt kjøtt og kvote.

IMG_0208_2 Deretter var det å plotte inn koordinatene til neste valpekull. Ett nydelig Old English Sheepdog kull med 5 valper hos Kennel AZEDAGI.  Vi befant oss midt inne i skogene på Svenskegrense. Vi har ett fantastisk vær og nyter dagen og valpene.IMG_0202IMG_1331

 

 

 

IMG_0201

 

Moss var neste stopp og overnattting hos gode venner.  Her i Husholdningen bor to Wheaten terrier sammen med matmor og matfar. Eier synes det er litt mye lyd når mennesker og hunder går forbi huset, noe som skjer ofte da veien fører til et flott turomrade og det er hunder i nabohusene.  Det viser seg her at den hunden som ikke er verbal er den hunden som trenger mest ro…. Tilbakemeldinger etter at Eric jobbet med hundene og eiere er at nabohundene passerer huset uten at «alarmen» går. De er stille og rolige, men nygjerrige.

 

 

 

 

 

Torsdag opprant med fortsatt flott vær., men melding om regn på østlandet. Dette var helt greit for oss, da vi satte kurs for «Det blide Sørland» og Kristiansand.
IMG_0200

En ung Hvit gjeterhund har fått noe uønsket adferd på tur. Eric jobbet med hund og Eier som fikk ett godt samspill og fortsetter den gode jobben.

 

 

 

 

 

 

Etter ei god natt på Quality , vi er igjen klar for en dag med Valpeanalyse. Idag går turen til en oppdretter av Hvit Gjererhund og 7 flotte valper, Kennel Albus Lupus . De fikk beskjed om hva den enkelte valpen trengte av trenging og opplevelser for å få det gode balanserte livet de har begynt på. Takk til Linda for at vi fikk komme å analysere ditt valpekull.

Fredag var ikke slutt ennå. Eric er booket inn i Mandal hundeklubb til ett foredrag om Mental Beskrivelse Hund. Det møtte opp 20 stk som deltok aktivt med spørsmål og kommentarer. Både klubben og Eric var godt fornøyde.  Takk for vi fikk komme til en flott gjeng med hundefolk.IMG_0199_2

 

 

 

 

IMG_0192

 

Lørdag våknet vi på Hytta i Vanse. Det er godt å ha «en liten bit av hjemme» når man er på tur. Eric har avtale om to privat undervisinger i Mandal idag.  En Ekvipasje som har ett ønske om å konkurrere på høyt plan. Eric hjelper til med at de to forstår hverandre bedre og inspirerer til videre jobbing sammen med sin hund. Det var en sliten hund og eier når sesjonen var ferdig.
IMG_0191

Neste ekvipasje på lista er ei stolt dame med flere flotte Rottweilere. I dette tilfellet er det mer oppdragelse enn lydighet viste det seg.  Eric tok for seg passering av andre hunder og «matmors» holdning. Hun oppdager at hun ikke trenger å være fysisk sterk for å kontrollere en kratig hund. Matmor må finne sin bestemte og rolige del av seg selv. Hun fikset det selv og skal være stolt av dette.Tilbakemelding fra Eier i ettertid er at husholdningen har en helt annen energi og at det flyter mye bedre og konflikten  mellom hundene er borte.
IMG_0187_2

Vi avsluttet lørdagen med ett besøk hos denne søte Cocker spanielen. Eric jobbet her med eier og hund. Hunden har hatt en strategi som går ut på at hun gjør seg usynlig, for da slipper hun å gjøre ting hun er usikker på. Hun må også lære seg å bruke nesen sin i undersøkelse av ukjente.

 

 

Det ble en lang og interresant dag i Mandal område.

IMG_0186

 

 

Søndag opprant med fortsatt flott vær. Turen går til Kennel Kvina i Kvinesdal. Her venter ett Belgisk Fårehund Kull. Det er 5 flotte sorte valper som venter på oss. Heldige er dem som får disse søte som nye familiemedlemer. Nå har de også med seg en  «bruksanvising» som forteller hva den enklete valp trenger for å fortsette ett godt og balasert liv fremover.

 

Siste stopp på Turnéen er Tonstad.  Eier får noen godt tips og råd om hva denne unge Border collie Mix trenger for ikke å ta overhånd. Det ble knyttet kontakt mellom aktive hundefolk i nærmiljøet slik at de i felleskap kan nå sine mål.

 

 

TUSEN TAKK TIL ALLE VI HAR VÆRT I KONTAKT MED  OG  SOM HAR HJULPET OSS MED OVERNATTING OG GODT LAG, PÅ SOLA HUNDESENTERS VALPEANALYSE TURNÉ 2014.

 

Legg igjen en beskjed