Nytt ifra forskningens verden

Flere studier har vist at hunder er mye bedre enn håndfødde ulver som følger menneskelig blikk og å søke samarbeid i problemløsning. Den ungarske forskere Marta Gacsi og kolleger publiserte denne uken en ny studie av hunder og ulver med tilsvarende bakgrunn i familielivet, som undersøkte evnen til sosialt samspill.

Hunder og ulver var med sine eiere når de blir utsatt for forskjellige test situasjoner: en fremmed som først var skremmende, så kan du, en person som tok en pose fra eieren av enten en aggressiv eller vennlig måte, og en person som tok et bein fra hunden / ulv i en aggressiv eller lekende måte.

Hundene tilpasset deres atferd holdningen til faget og svarte med aggressiv atferd når personen var aggressiv, men var mer nøytralt eller vennlig når den personen hadde den holdningen. Ulvene manglet evnen til å endre atferd basert på menneskers holdning og alle 13 ulver unngikk å se på folk i det hele tatt, selv om de vokste opp som hunder med fullt sosialisering. Resultatene tyder på at hunder under temming utviklet en unik evne til ikke bare å lese av folks holdninger, men også for å tilpasse og endre sin atferd etter det de oppfatter.